Úvod »Hardware»Testovanie » Servis tool vstrekovacích čerpadiel - VPX 3


        

Servis tool vstrekovacích čerpadiel - VPX 3

img

 

Číslo produktu: vpx-3
Výrobca: DeltaTech
Strážny pes:
Strážny pes

VPX Systém je navrhnutý tak, aby testovanie a reguláciu vstrekovania distribútora čerpadla Bosch VP37, ktoré pracujú s elektronicky riadených napájacích systémov EDC vznetových motorov (Electronic Diesel Control), používaných v osobných automobiloch a ľahkých úžitkových vozidiel.

V systémoch EDC, dávka paliva vstrekovaného do vstrekovacieho čerpadla sa mechanicky upraví páky akcelerátora, ale elektronické riadiace zariadenia, tzv dávkovanie pohon.

VPX systém zvládne dva typy dávkovacích pohonov:

  • indukčný snímač polohy pohonu s názvom HDK
  • senzor potenciometer polohy pohonu s názvom MES

 

Počas testu čerpadlá, na stole, základné komponenta zodpovedná za riadenie čerpadla v aute, že je EDC regulátor chýba. VPX systém preberá funkciu EDC regulátora a umožňuje simuláciu nastavenie dávkovania paliva pri regulácii čerpadla.

VPX systém má ako sú funkcie pre nastavenie zariadenia, ktoré sú potrebné na overenie vstrekovanie prietoku čerpadla, rovnako ako pre kontrolu signálov spätnej väzby. Hlavný signál spätnej väzby z vstrekovacieho čerpadla je signál zo snímača polohy ovládača (ktoré ich tvoria HDK alebo MES čidlá), ktoré informuje EDC regulátor o skutočnej polohe servopohonu a tým aj dávkovanie.

VPX systém má päť funkcií, ktoré pomáhajú pri skúške a regulácia vstrekovacích čerpadiel.

 

  1. Nastavenie pohon a zapaľovacie predom ventil

    Táto funkcia umožňuje ovládať:
    - poloha pohonu (injekčná dávka) v plnom rozsahu jeho pohybu,
    - predstih zážihu ventil,
    - palivový uzatvárací ventil (ELAB),

    a tiež odpočet z:
    - polohy pohonu,
    - poloha na nastavenie krúžku (pre snímač HDK),
    - odpočtu odporu snímača teploty paliva

  1. Meranie odporu Pohon

    Táto funkcia kontroluje trakčné odpor pohonu.

    Po spustení tejto funkcie, dve fázy kontroly dávkovania pohonu možno rozlišovať:
    -. fáza 1 - VPX systém rovnomerne zvyšuje výkon riadiaca PWM signál, ktorý spôsobuje pohyb pohonu v smere maximálnej polohy
    - fáza 2 - VPX systém rovnomerne znižuje výkon riadiaceho PWM signál, ktorý spôsobuje pohyb ovládača v smere minimálnej polohy.

    V priebehu týchto fáz odčítanie pohonu dávkovacieho prebieha. Vďaka týmto informáciám, môže byť stanovené, tam, kde sa najviac ťažný odpor alebo tam, kde sa zastavil.

    Jednotný delokalizácie, ako aj jednotný zmeny v PWM signálu znamená, že neexistuje žiadny záchvat, a že pohyb pohonu je správne.

    Výkonový rozsah riadiaceho signálu pre obe fázy, a teda rozsahu ťažné odolnosti pohonu možno nastaviť. Avšak, veľká hodnota PWM a rovnomerne sa meniacich hodnôt polohy by malo byť známkou toho, že odpor v celom rozsahu pohybu pohonu je príliš veľká. V tomto prípade sa odporúča použiť funkciu "Kontrola pohonu".

  1. Kontrola kontinuity obvodu, test akčných členov

    Táto funkcia kontroluje kontinuitu týchto obvodov vstrekovacieho čerpadla:
    - obvod cievky pohonu dávkovacieho,
    - obvod snímača polohy pohonu dávkovacieho,
    - obvod cievky zálohovej zážihového ventil,
    - obvod cievka palivové uzatváracím ventilom,
    - Obvod snímače teploty paliva.

    To tiež vykonáva testy pracovných komponentov:
    - dávkovanie pohon,
    - záloha zážihový ventil,
    - palivový uzatvárací ventil.

    Pre testovanie kontinuity každý okruh, VPX systém je schopný poskytnúť odpoveď, či čerpadlo správne reaguje na konkrétne testovací signál. Ak je odpoveď na obvode je správne, VPX obvod klasifikuje ako kontinuálne obvodu, ktorý je raz bez prerušenia alebo skratu.

    V prípade testu obvode snímača teploty paliva, správny výsledok nedáva absolútnu istotu o jeho prevádzku v celom rozsahu teplôt. Kompletné spoľahlivosti možno získať kontrolu spätný signál zo snímača pri rôznych teplotách jeho prevádzky. To možno vykonať pomocou tejto funkcie - "Nastavenie pohon a zapaľovacie predom ventil".

    Skúška z pracovných zložiek umožňuje kontrolovať pohyb dávkovacieho pohonu, ventil dopredu zapaľovacie a paliva uzatváracím ventilom. Počas týchto skúšok, VPX systém zabezpečuje kontrolu skúšobných prvkov, a úlohou mechanik je určiť, či daný pracovný zložka je v prevádzke. Môžete to skontrolovať pomocou stetoskopu. Avšak, zvuk z prevádzky týchto prvkov je dostatočne hlasno, aby ho počuli, bez prídavných zariadení, a nie je veľký problém.

  1. Skontrolujte stav pohonu

    Výsledkom vykonávať funkcie poskytuje prehľad o stave pohonu testované.Dávkovanie pohon je nastavený pomocou signálu stabilné sadzby. Pod vplyvom tohto signálu sa servopohon nakloniť do maximálnej polohy. Je-li pohon nenakláňa do maximálnej polohy (nie je hit hornej nárazník), to znamená, že je nutné začať postupy spojené s odstránením záchvaty alebo obštrukcia blokuje jeho pohyb.

    Úspešná implementácia funkcie (dosahujúce od pohonu maximálnej polohy) je prvým krokom pozrieť sa na to pre ťažné odporu. Odporúča sa, aby je ďalším krokom k výkonu funkcie - "Skontrolujte zabavenie pohonu".

    Riadiaci signál, ktorý je vytvorený na pohone počas výkonu funkcie, má inú hodnotu pre pohon s indukčným snímačom (HDK) a iný pre pohon s potenciometrické snímača (MES). VPX systém obsahuje hodnoty signálu kontrolný modelu pre oba typy pohonov, kedy by mal dosiahnuť svojej maximálnej polohy. Boli získané na základe výsledkov z vyšetrení veľkého počtu pohonov. Avšak, v prípade, že je potrebné, VPX systém umožňuje zmenu signálu na požadovanú hodnotu.

  1. Čistenie Pohon

    Funkcia spočíva v generovaní určitý signál pre pohon dávkovacieho núti je pohybovať sa rôznymi rýchlosťami v plnom rozsahu pohybu. Vykonávanie čistiacich prostriedkov alebo ultrazvukové umývačky spolu s pohonom v pohybe, dáva dobré výsledky pri odstraňovaní znečisťujúcich látok a trakčné odpor bez nutnosti demontáže.

    PWM signál výkon servopohonu riadenia a tým aj rozsah jeho pohybu je možné ľubovoľne upravovať. Z tohto dôvodu, riadiaci signál môže byť zvolená tak, aby sa pohon pohybuje v plnom rozsahu alebo len v určitej časti, kde to je problém s plynulým pohybom.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NjdhMTljZj
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: